LOADING

Follow me

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνεις για τη μόδα στο Google
20/04/2017|KEIMENA

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνεις για τη μόδα στο Google

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνεις για τη μόδα στο Google

Η Βρετανική έκδοση της Vogue και η Alexa Chung, αποφάσισαν να εξερευνήσουν το παρόν και μέλλον της Μόδας, μέσα από ένα online ντοκιμαντέρ που αποτελείται από έξι επεισόδια, το καθένα από τα οποία ανεβαίνει ανά μια εβδομάδα στο κανάλι τους στο Youtube.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, η Alexa είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο hot ονόματα στην Βιομηχανία της Μόδας και του Fashion Editing. Πέρα από βασική συντάκτρια του διάσημου περιοδικού, είναι παρουσιάστρια αλλά και μοντέλο, καθώς έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους ποζάροντας σε διάφορα editorial. Ξεκίνησε να ασχολείται με το modeling από τα 15 της χρόνια, δηλώντας από την αρχή της καριέρας της πως αυτή η δουλειά είναι συναρπαστική! Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα σύγχρονο ItGirl.

Σε αυτό το νέο της project, η Alexa προσπαθεί να ορίσει την κατάσταση της μόδας σήμερα, καθώς έχει στόχο να μας αποδείξει πόσο σημαντική και επιδραστική είναι στις ζωές μας. Στα πλαίσια αυτού, υπόσχεται πως θα πάρει πολλές συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων, από δημοσιογράφους που εργάζονται σε κάποιον τομέα της μόδας, από σχεδιαστές, από μαθητές και από byers! Ακόμη, ενθαρρύνει τους viewers να αφήσουν σχόλια και ερωτήσεις στο κανάλι στο Youtube, λέγοντας: «Πιστεύω πως είναι σημαντικό το ότι δημιουργούμε ένα film το οποίο είναι μία ακέραια απεικόνιση της Μόδας ως έχει σήμερα, ενώ παράλληλα δείχνει και προς τα πού πηγαίνει αυτή στο μέλλον. Θέλουμε το ντοκιμαντέρ μας να αναζητήσει το βάθος της βιομηχανίας αυτής και την πληθώρα των διαφορετικών ρόλων και των θέσεων εργασίας που προσφέρει.»

Κάπως έτσι, στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής, η Alexa ζήτησε από την Google να την βοηθήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Μιλήσαμε με την Google και ζητήσαμε να μας δώσει μια περίληψη του τι αναζητούν περισσότερο οι χρήστες του ίντερνετ σε σχέση με τη μόδα, για να δούμε πως έχουν στο μυαλό τους τη δουλειά αυτή και τι εικόνα έχουν σχηματίσει!»

Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι οι πιο κλικαρισμένες ερωτήσεις για την μόδα είναι:

1/ Πως γίνεσαι σχεδιαστής μόδας;

2/ Πως το fashion blogging φέρνει χρήματα;

3/ Είναι οι σχεδιαστές πλούσιοι;

4/ Πως γίνεσαι buyer;

5/ Πως κάνεις καριέρα στη Δημοσιογραφία της Μόδας;

6/ Πως πιάνεις δουλειά στη Vogue;

Στη συνέχεια του επεισοδίου, η Alexa επισκέπτεται το Central St. Martins -την σημαντικότερη σχολή Καλών Τεχνών στο Λονδίνο- απ’ όπου έχουν αποφοιτήσει τεράστιες φιγούρες της Μόδας όπως o John Galliano, ο Alexander McQueen, η Stella McCartney και ο Christopher Kane. Εκεί γνωρίζει φοιτητές που μόλις ξεκινούν την καριέρα τους, και παρακολουθεί την προετοιμασία των νέων τους collection αλλά και τις απαιτήσεις της σκληρής δουλειάς που πρέπει να ακολουθήσουν. Ακόμη, κάνει μια απολαυστική συζήτηση με την Fashion Programme Director της σχολής, την Willie Walters. Περισσότερα μπορείς να δεις στο video που σου επισυνάπτω παρακάτω, με ολόκληρο το 2ο επεισόδιο του «Future of Fashion»:

 

no comments
Share

Χάρης Σταματόπουλος