LOADING

Follow me

#ntoulapaproject 07 / Διονυσία Καλαποθαράκου
27/02/2017|#ntoulapaproject

#ntoulapaproject 07 / Διονυσία Καλαποθαράκου

#ntoulapaproject 07 / Διονυσία Καλαποθαράκου

Είμαι ο Χάρης Σταματόπουλος και ζητάω από νέους και δημιουργικούς ανθρώπους να μου δείξουν τα αγαπημένα κομμάτια που βρίσκονται στις ντουλάπες τους, το ξεχωριστό τους στιλ και πάνω από όλα την άποψη τους για την μόδα και τη ζωή. Γιατί πέρα από τα essential outfits που φωτογραφίζω, προσπαθώ να ανακαλύψω την προσωπικότητα του καθένα.

Αυτό είναι άλλωστε που μας κάνει μοναδικούς.

Με την Διονυσία δεν θυμάμαι που ακριβώς συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Ίσως γνωριστήκαμε σε κάποιο event με αφορμή την κοινή αγάπη που έχουμε για την μόδα. Μου ήταν συμπαθής ήδη από τα social media, οπότε όταν μου πρότεινε να μου ανοίξει τη ντουλάπα της, κλείσαμε γρήγορα τα ραντεβού μας! Βρεθήκαμε ένα πρωινό στο σπίτι της όπου ξεφύλλισα τις αμέτρητες Vogue που έχει στην βιβλιοθήκη της, και μιλήσαμε φυσικά για μόδα, για ταξίδια, για ζώδια και για διάφορα άλλα, καθώς ψαχούλευα την ντουλάπα της. Τα υπόλοιπα, τα περιγράφει η ίδια για τον εαυτό της…

 

 

Είμαι η Διονυσία και είμαι καλά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, σπούδασα στο Πάντειο (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, τα πάντα όλα) και αφού εμπέδωσα πως η κλήση μου είναι προς τις θεωρητικές επιστήμες σταμάτησα να κάνω ακόμα και πρόσθεση χωρίς να χρησιμοποιώ κομπιουτεράκι. Δουλεύω ως δημοσιογράφος σε γυναικεία περιοδικά και sites τα τελευταία 8 χρόνια και έχοντας περάσει σχεδόν από όλες τις θέσεις (από διευθύντρια μέχρι intern) μπορώ να πω με σιγουριά πως πρέπει να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις για να ασχολείσαι ακόμη με τα media. Αν δεν ήμουν fashion editor στο Queen.gr θα ήθελα να δουλεύω σε σινεμά και να βλέπω τσάμπα ταινίες. Μου αρέσουν τα έργα του Wes Anderson, το Twin Peaks, τα live των Baby Guru, τα ποτά τα απογεύματα της Κυριακής στο Barrett και το να διαβάζω spoilers για σειρές.

 

Φωτογραφίες/Βίντεο: Νίκη Μαρνέρη

 

Δεν αντέχω τους ανθρώπους που νομίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο (εκτός αν δουλεύουν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οπότε όντως κάνουν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο). Σιχαίνομαι την αγένεια, την αδιάκοπη αυτοαναφορικότητα και οτιδήποτε σε ψαρικό βρεθεί στο τραπέζι μου. Αυτό που θα σου μείνει όταν κάνεις τον απολογισμό σου σε πολλά πολλά χρόνια από τώρα είναι οι φίλοι σου, δύο-τρεις μεγάλοι έρωτες, τα ταξίδια σου, οι συναυλίες σου…. Τα «σ’ αγαπώ» και τα «συγνώμη» που έχεις πει. Οπότε πες τα /καν΄ τα/ ζήσ’ τα στο maximum.

10 γρήγορες ερωτήσεις / 10 έξυπνες απαντήσεις

Τι είναι μόδα για εσένα;

Mία μορφή τέχνης πιο απτή από τη ζωγραφική και ευκολότερα προσβάσιμη από την γλυπτική.

Ο αγαπημένος σου σχεδιαστής αυτή την στιγμή;

Τοm Ford, αν και είναι πολύ περισσότερα από σχεδιαστής.

Ένα τραγούδι ή ένα clip που το έχεις ταυτίσει με τη μόδα;

To «She is in fashion» των Suede (για τους προφανείς λόγους) και το «Βoring» των The Pierces.

 

Ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Στο Βέλγιο το 2014. Η Αμβέρσα νομίζω πως είναι η πιο στιλάτη πόλη στον κόσμο.

Ένοχη στιλιστική απόλαυση:

Οι βάτες και τα σκισμένα jeans.

Τζιν ή Leather;

Ο Μάρκελλος Νύκτας επέμενε πως «το leather είναι θρησκεία», αλλά εγώ θα πω denim με το χέρι στην καρδιά.

 

Τακούνια ή sneakers;

Τακούνια…. Και ας φοράω μόνο sneakers πλέον.

Αν η μόδα ήταν γυναίκα … ποια θα ήταν;

Η Jane Birkin.

Και αν ήταν ρόλος;

H Keira Knightley (ως Cecilia Tallis) στην «Εξιλέωση».

Η αγαπημένη σου τάση στη μόδα ever;

To grunge. Αν δεν είχε υπάρξει ο Kurt Cobain θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει.

no comments
Share

Χάρης Σταματόπουλος