LOADING

Follow me

Μήπως ήρθε η ώρα να δεις την Αθήνα με άλλο μάτι;
09/06/2016|KEIMENA

Μήπως ήρθε η ώρα να δεις την Αθήνα με άλλο μάτι;

Μήπως ήρθε η ώρα να δεις την Αθήνα με άλλο μάτι;

Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά.


Δεν υπάρχουν μέρες που θέλεις να κάνεις μια ωραία βόλτα; Να περπατήσεις στη πόλη μετά τη δουλειά, να δεις τι παίζει τριγύρω! Γιατί, ακόμη κι αν ζεις στην Αθήνα 100 χρόνια, η πόλη αυτή είναι ανεξάντλητη, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται. Πάντα υπάρχει κάτι που δεν έχεις δει, κάτι που αξίζει τη προσοχή σου.

Μια μέρα λοιπόν, φεύγοντας από το γραφείο του περιοδικού, με έπιασε URBAN Hysteria και αποφάσισα να κατέβω στο all time classic Γκάζι [ok, μπορεί τα σκυλάδικα έξω από το μετρό του Κεραμεικού να σου την σπάνε, αλλά το Γκάζι παραμένει μεγάλη αγάπη για τη πόλη]. Ξεκίνησα λοιπόν να κατεβαίνω την Πειραιώς με τα πόδια –φωτογράφιζα παράλληλα την street art στους δρόμους γιατί την είδα πολύ τουρίστας- και έφτασα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Γνώριμο μέρος! Δεν υπάρχει περίπτωση να ζεις σε αυτή τη πόλη και να μην έχεις πάει έστω και μια φορά σε κάποια συναυλία, κάποια έκθεση ή κάποιο happening που συμβαίνει εκεί.

Μπαίνοντας στην κεντρική αυλή του χώρου, βρίσκεις το Βιομηχανικό Μουσείο το οποίο δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες αλλά και σχολεία που παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και το κτήριο του INNOVATHENS που αποτελεί έναν κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναιών, μια πρωτοβουλία που στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Κάπου εκεί συνάντησα την Μόνικα Κασάνη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, και της ζήτησα να με ξεναγήσει στους νέους χώρους που άνοιξαν για το κοινό. Κάπως συνωμοτικά λοιπόν, με οδήγησε σε ένα ασανσέρ και πάτησε τον αριθμό 3. Και ξαφνικά, να σου ολόκληρη η Αθήνα μπροστά μου!

Το Παρατηρητήριο της Τεχνόπολης είναι ένας καινούργιος χώρος που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του και σου παρουσιάζει την πόλη από μια μοναδική οπτική 360 μοιρών. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον Πύργο του Νέου Υδαταερίου που χτίστηκε το 1952 και αποτελεί σήμερα την 14η στάση του Μουσείου. Μέσα σε έναν ζεστό και ήσυχο χώρο, μπορείς να παρατηρήσεις την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, τον Υμηττό, όλες τις Δυτικές Συνοικίες, το Φάληρο, την Καστέλλα και φυσικά, το Ιστορικό Κέντρο! Γύρω σου υπάρχουν άνετα παγκάκια που μπορείς να καθίσεις, ειδικά κιάλια για τους πιο περίεργους, αλλά και μια διαδραστική οθόνη που σε κατατοπίζει ως προς το τι βλέπεις γύρω σου, και σε ενημερώνει για τις εκδηλώσεις του χώρου.

Αλλά επειδή η εικόνα μιλάει από μόνη της, παρακάτω θα δεις κάποιες από τις φωτογραφίες που έβγαλα τόσο στο Παρατηρητήριο, όσο και στους υπόλοιπους χώρους του πιο industrial spot που μπορείς να συναντήσεις στην Αθήνα σήμερα! Φυσικά, ζήτησα από την Μόνικα να γίνει για λίγο το μοντέλο μου…

 

L1230500

L1230489

L1230461

L1230485

L1230554

L1230520

L1230538

 

Μήπως ήρθε η ώρα να δεις και εσύ την Αθήνα με άλλο μάτι;

Στις νέες δράσεις της Τεχνόπολης θα βρεις το Athens Bike όπου μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο και να ακολουθήσεις τις προτεινόμενες διαδρομές για μια ποδηλατάδα στη πόλη, το Πωλητήριο του μουσείου (Industrial Gas Museum Shop) στο οποίο φιλοξενούνται αποκλειστικά έργα design νέων Ελλήνων σχεδιαστών, και το Sky Walk που απευθύνεται σε παιδιά. Το Παρατηρητήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 ως τις 18:00, ενώ τις Πέμπτες παραμένει ανοιχτό ως τις 21:00 το βράδυ. Περισσότερα θα βρεις στο www.Technopolis-Athens.com

 

L1230597

L1230592

L1230612

L1230458

no comments
Share

Τάσος Μπιμπισίδης