LOADING

Follow me

Δέκα ερωτήσεις για τραγουδίστριες στη Nalyssa Green
11/07/2016|Q&A

Δέκα ερωτήσεις για τραγουδίστριες στη Nalyssa Green

Δέκα ερωτήσεις για τραγουδίστριες στη Nalyssa Green

Η Nalyssa Green ζει στην Αθήνα και το χαίρεται. Ακόμη και το καλοκαίρι. Ειδικά αν είναι βράδυ και κρατάει ένα κοκτέιλ με παγάκια και -απαραιτήτως- δύο καλαμάκια. Το Κοκτέιλ της είναι ερωτικό και πρέπει να τραγουδιέται χαμογελαστά. Είναι ένα από τα πρώτα της τραγούδια με ελληνικό στίχο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Προς το παρόν, πάτα play και διάβασε τι απάντησε στις 10 ερωτήσεις που της κάναμε.

 

 

1/ Ποιο είναι το αγαπημένο σου κοκτέιλ; Δώσε μας τη συνταγή!

Αυτό τον καιρό το αγαπημένο μου είναι το «Μετς». Τζιν, τόνικ, στημένο λάιμ! Κανονικά σερβίρεται με ένα καλαμάκι αλλά εγώ το ζητάω με δύο.

2/ Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να το απολαύσεις και με ποιους;

Εξωτερικός χώρος [αυλή, μπαλκόνι, ταράτσα κτλ.]. Νύχτα, Αθήνα με μεγάλο φεγγάρι. Ή beach bar με χαλαρή μουσική που να επιτρέπει να ακούγεται λίγο τζιτζίκι και παφλασμός κύματος κοιτώντας στη θάλασσα. Με τους φίλους μου.

3/ Πως είναι η Αθήνα το καλοκαίρι;

Στην αρχή του καλοκαιριού [εκεί στη μετάβαση από άνοιξη] η Αθήνα είναι παράδεισος. Είναι πιστεύω η πιο όμορφη της στιγμή. Μετά όταν σφίγγουν οι ζέστες αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με την κόλαση. Όταν πυρώνει το τσιμέντο και κάθε εσωτερικό σπιτιού είναι φούρνος. Ή ακόμα χειρότερα όταν πρέπει να πας για δουλειές στο κέντρο, το μεσημέρι. Αλλά. Η αθηναϊκή καλοκαιρινή νύχτα είναι μαγική. Ονειρική. Σαγηνευτική. Μεθυστική και λυτρωτική, μετά από τη φλογερή μέρα σε σβήνει και σε ξανανάβει. Σε κάνει να ζαλίζεσαι. [Για αυτήν μιλάει πολύ νομίζω αυτό το καινούριο τραγούδι μου].

4/ Τι σε εμπνέει για να γράψεις μουσική;

Νομίζω τα περισσότερα τραγούδια μου αναλύουν σκέψεις και συνεχίζουν προβληματισμούς. Επίσης ένα τραγούδι μπορεί να ξεκινήσει από μια απλή σκέψη. Μια εμπειρία, ένα γεγονός, ένα συναίσθημα που πρέπει να ψαχτεί, να αποτυπωθεί για να λυτρωθεί. Μία συζήτηση, κάποιος έρωτας, ένα όνειρο που είδα. Επίσης αρκετές φορές με έχουν επισκεφτεί ιδέες για τραγούδια αφού έχω δει μια συναυλία, μια ταινία, κάτι που με έχει συγκινήσει και κάτι έχει ξυπνήσει μέσα μου.

5/ Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψες;

Δε θυμάμαι ακριβώς ποιο. Ίσως και να ήταν κάποιο που τώρα δεν υπάρχει πια και έχει ξεχαστεί εντελώς. Ένα από τα πιο παλιά μου όμως είναι σίγουρα το Thick Air από τον πρώτο μου δίσκο.

 

6/ Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγάπησες;

Pink Floyd – Dark side of the moon. Άπειρες ακροάσεις, κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία.

7/ Τι σημαίνει να γράφεις σουρεαλιστικούς στίχους;

Η τραγουδοποιία που κάνω δεν αποσκοπεί στο να παρουσιάσει την πραγματικότητα με όρους ιστορικής ακρίβειας που μοιάζει με ντοκιμαντέρ. Φτιάχνει εικόνες που έχουν ως αφορμή την πραγματικότητα και μας πάνε πέραν από αυτή. Οπότε ναι θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι στίχοι μου είναι κάποιες φορές σουρεάλ. Συνήθως παρόλα αυτά έχουν ως βάση τους την πραγματικότητα την οποία μετατρέπουν σε κάτι πιο γενικό και υπερβατικό.

8/ Προτιμάς να γράφεις μουσική για σένα ή για το θέατρο;

Αυτές οι δύο λειτουργίες είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους αλλά μου προσφέρουν και οι δυο ανάλογη ευχαρίστηση. Οπότε δεν μπορώ να τις συγκρίνω. Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος και ο λόγος που γράφονται αυτές οι μουσικές. Άλλα αυτά που μου προσφέρουν. Προς το παρόν μου αρέσει πολύ να τα κάνω παράλληλα.

9/ Τι ετοιμάζεις καλλιτεχνικά για το επόμενο διάστημα;

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου παίζω στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις Tζιτζιφιές [δες περισσότερα εδώ]. Την Κυριακή 17 Ιουλίου παίζω στο Beer Revolution στο Ξυλόκαστρο. Στις 27 Ιουλίου παίζω στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Επίσης με τη νέα σχολική χρονιά θα αρχίσω να γράφω τον καινούριο, πρώτο ελληνόφωνο δίσκο μου. Ανυπομονώ.

10/ Που θα πας διακοπές;

Φέτος στην Κρήτη, η οποία πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο σύμπαν.

no comments
Share

Τάσος Μπιμπισίδης