LOADING

Follow me

7 ερωτήσεις στους Imam Baildi
05/09/2016|ΑΝΘΡΩΠΟΙ

7 ερωτήσεις στους Imam Baildi

7 ερωτήσεις στους Imam Baildi

Τι το διαφορετικό έχει η ελληνική μουσική που την κάνει να ξεχωρίζει;             

Η ελληνική μουσική από μόνη της είναι ένα μοναδικό μείγμα ανατολής και δύσης. Ακούγοντας ελληνική μουσική κάποιος ξένος, εντοπίζει στοιχεία που του φαίνονται πιο εξωτικά, παράλληλα όμως μπορεί να την κατανοήσει γιατί έχει πολλά στοιχεία από τη δυτική μουσική παράδοση. Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός εξωτικού με κάτι οικείο είναι που κάνει την Ελληνική μουσική γοητευτική στα αυτιά ξένων ακροατών.

Εσείς, πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;

Είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε τη μουσική μας σε μία κατηγορία γιατί ανάλογα με το κομμάτι που επιλέγουμε να ετοιμάσουμε, μπορεί το στυλ να είναι τελείως διαφορετικό, ανάλογα με το αν θα το εντάξουμε εντός ενός πλαισίου hip hop, latin, ηλεκτρονικής μουσικής, κ.ο.κ. Κατά συνέπεια αυτό που προτιμάμε να λέμε είναι, ότι η μουσική μας είναι ένα μείγμα διαφορετικών ήχων και στυλ έχοντας πάντα αναφορά στον παλιό ελληνικό ήχο.

Πως είναι λοιπόν να ταξιδεύεις στον κόσμο παίζοντας ελληνική μουσική;

Έχουμε ταξιδέψει σε 22 χώρες και έχουμε νιώσει παντού ότι η ελληνική μουσική έχει ανταπόκριση. Όσον αφορά ειδικότερα στα κομμάτια που παίζουμε, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ακούει μια μείξη παλιού και καινούργιου ήχου και του αρέσει πολύ το ότι η μίξη αυτή προκύπτει μέσα από ένα στυλ μουσικής σχετικά άγνωστο σε αυτούς. Το κοινό στο εξωτερικό, και ειδικότερα στη Βόρεια Ευρώπη, όταν πηγαίνει σε μία συναυλία είναι πολύ αποφασισμένο να περάσει καλά. Κατά συνέπεια, δίνει όλη του την προσοχή από την αρχή της συναυλίας και όταν το συγκρότημα έχει όρεξη και ενέργεια, το κοινό την ανταποδίδει. Ακόμη και αν σε κάποια κομμάτια ο κόσμος δε καταλαβαίνει τους στίχους, η ενέργεια μίας μπάντας στη σκηνή και το συναίσθημα που βγάζει η μουσική είναι μία διεθνής γλώσσα. Από τη δική μας πλευρά αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούργια μέρη και ανθρώπους και να ακούσουμε καινούριες μουσικές. Μας βοηθά να εξελισσόμαστε.

Ποιο κομμάτι σας έχει μεγαλύτερη απήχηση στις συναυλίες σας;

Το «Ακρογιαλιές Δειλινά» είναι ένα κομμάτι που συνεπαίρνει το κοινό εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ συχνά μας ζητούν το «Σημείωμα», το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για δική μας σύνθεση. Επίσης το μέρος του προγράμματος που έχει τη μορφή Dj Set με τον MC Yinka, είναι ένα σημείο όπου πάντα ο κόσμος ξεσηκώνεται και χορεύει.

 

φωτογραφία 4 (24)

 

Υπάρχει κάποιο μέρος ή κάποιο φεστιβάλ σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Οι συναυλίες είναι πάντα μία έκπληξη. Τόσο από την πλευρά του ακροατή όσο και από την πλευρά του καλλιτέχνη. Μπορεί να τύχει να βρεθείς σε ένα μη υποσχόμενο μέρος αλλά παρόλα αυτά η συναυλία να είναι μοναδική γιατί έτυχε τη συγκεκριμένη στιγμή να υπάρξει χημεία. Φυσικά, τα μεγάλα φεστιβάλ όπως το Roskilde, το Lowlands και το Sziget, τα οποία έχουμε ζήσει από κοντά, έχουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Εξίσου όμορφο όμως μπορεί να είναι και ένα μικρό live σε μια παραλία το καλοκαίρι.

Τι θα προτείνατε να δει ένας τουρίστας στην Αθήνα;

Θα του προτείναμε να περπατήσει σε όλα τα στενά του ιστορικού τριγώνου Σύνταγμα-Ομόνοια-Μοναστηράκι που είναι το παλιό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Εκεί συνυπάρχουν τα ιστορικά μαγαζιά με όλους τους χώρους  που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από νέους ανθρώπους που βρίσκονται σε δημιουργική διαδικασία.

Εσείς ποιο μέρος της Ελλάδας επιλέγετε συνήθως για διακοπές;

Στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητα μέρη που είναι πανέμορφα και ακριβώς επειδή δεν είναι τουριστικά έχουν διατηρήσει μία αυθεντικότητα. Αυτό που αξίζει και πρέπει να επιδιώξει κανείς όταν επισκέπτεται την Ελλάδα, είναι να γνωρίσει τους ανθρώπους του κάθε μέρους, γιατί αυτοί είναι που μπορούν να του δείξουν τα κρυμμένα μυστικά.

Που μπορεί να σας βρει κανείς;

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουμε περίπου 20 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Όλες μας οι συναυλίες βρίσκονται στο imambaildi.com και στη σελίδα μας στο Facebook.*Από το τελευταία τεύχος του It’s All Greek to Me #Athens

no comments
Share

Τάσος Μπιμπισίδης